Efter naturen

Undervejs på den 2. Kamtjatka-ekspedition erfarer den tyske opdagelsesrejsende Georg Wilhelm Steller, hvor ubegribeligt smuk naturen er, når tågen endelig er lettet, og han fra sit skib kan se Alaskas violette bjergtoppe mod den natsorte himmel. Han mærker også, hvor grusom og ødelæggende den kan være, efter i månedsvis at have været offer for en orkan på Beringhavet.

Denne dobbelthed går igen i W.G. Sebalds digtsamling, hvor naturen i og omkring mennesket foldes ud gennem tre poetiske fortællinger om tre mænd fra hver deres tidsalder: Georg Wilhelm Steller, renæssancemaleren Matthias Grünewald og Sebald selv, der kommer til verden under Anden Verdenskrigs ragnarok. Efter naturen er Sebalds debut, men fremstår som en moden digters værk, der gennem et fabulerende og melankolsk temperament forener dokumentarisk interesse med forjættende og rædselsvækkende visioner af en verden efter naturen. 

W.G. Sebald (1944-2001) er forfatter til romanerne Austerlitz og Saturns ringe og blev før sin død betragtet som en mulig kandidat til Nobelprisen i litteratur. 
21,72  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages104
Publish date13 Apr 2022
Published byForlaget Atlanten
Languagedan
ISBN print9788797288139