About the author

Clive Eric Cussler (born July 15, 1931) is an American adventure novelist and underwater explorer. His thriller novels, many featuring the character Dirk Pitt, have reached The New York Times fiction best-seller list more than 20 times. Cussler is the founder and chairman of the National Underwater and Marine Agency (NUMA), which has discovered more than 60 shipwreck sites and numerous other notable underwater wrecks. He is the sole author or lead author of more than 80 books.

His novels have inspired various other works of fiction in the form of films, TV, other novels and even video games.

Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Den Trojanske Odyssé

Den Trojanske Odyssé er en del af Dirk Pitt-serien.

Dirk Pitts to børn, datteren Summer og sønnen Dirk jr., befinder sig på bunden af havet med flere favne vand over sig. Efter genforeningen med deres far sluttede de sig til ham i NUMA, og deres opgave denne gang er at undersøge et skibsvrag i Det Caribiske Hav. Summer og Dirk har indrettet en hyggelig bolig i et af NUMAs dykkerskibe, og over dem ligger forskningsfartøjet, deres eneste kontakt med omverdenen. Det er til besætningen der, at Summer og Dirk ophidset rapporterer om et usædvanligt fund: en ruinby, huse, søjler, pladser, templer.

En del sømil derfra ligger verdens første havhotel, et monster af en bygning, der i den største luksus transporterer rige mennesker rundt på verdens have. Flere hundrede meter rager hotellet op over havets overflade, men ganske fladt i bunden er det for at kunne sejle ind i lavvandede områder med koraller og fisk. Højt og fladt og dermed usædvanlig ustabilt.

Og mange mange sømil derfra igen trækker skyerne sammen. I løbet af få timer ved man, at en orkan er under opbygning, en orkan, som får navnet Lizzie. Orkaner er jævnligt tilbagevendende i det område, og i begyndelsen tager man det roligt - går i gang med de sædvanlige forholdsregler, advarer kystvagten og skibe, prøver at regne ud, hvor stormen vil ramme og begynder så småt at evakuere folk. Men Lizzie er ikke en normal orkan. Den bevæger sig med ubegribelig fart, og den følger ikke den bane, som blev plottet for den. Faktisk ser det ud til, at den svinger bort fra land og ud over havet med kurs direkte mod havhotellet: NUMAs forskningsskib må trække ankeret op - og iltforbindelsen til undervandsfartøjet - og ile af sted for at hjælpe.

6,04  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages380 Sider
Publish date02 May 2022
Published byGyldendal
Languagedan
ISBN epub9788702365207
ISBN audio9788764502503