Read sample
Read

Panik

Under 24 korta timmar vänds livet på ända för tre danska män. Alla tre var unga, och på ett eller annat sätt beroende av alkohol eller narkotika. De hade olika småjobb, eller fick sin inkomst genom småstölder och lån.

En sen kväll efter många öl började de diskutera möjligheterna att genomföra en stöt som skulle befria dem från sina ekonomiska bekymmer. De skulle genomföra ett rån, och sedan direkt lämna staden där de bodde. Sannolikt skulle de hamna högt upp på listan över misstänkta, antog de, och då var det bäst att vara långt borta när polisen började sin utredning.

På gatan en bit från en av kumpanerna fanns en speceriaffär. Mannen som ägde den var äldre, ensamstående och höll ordningen. I staden ryktades det om att han hade gott om pengar hemma. Detta blev målet för de tre kumpanerna, som denna natt skulle komma att sätta händelser i rullning som de aldrig kunnat vänta sig. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages12 Sider
Publish date27 May 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788711979716