Read sample
Read

Gloria deo

Sanningen bland skeppare och sjömän är att havet ger, och havet tar tillbaka. När Kristian lämnar det lilla fiskelägret på ön utanför västkusten där han vuxit upp så blir han smärtsamt medveten om detta. Tillsammans med sin syster Karin beger han sig ut på en liten båt för att lämna av Kristian vid det större fartyg han ska börja arbeta på. När Kristian bordat fartyget ser han Karin åka iväg i fjärran – men något känns inte rätt.

Oron släpper aldrig för Kristian, och när han flera år senare återvänder till ön så får han veta att systern har varit spårlöst försvunnen sedan han lämnade ön.

Det är 1850-tal, och livet på den lilla ön går vidare trots förlusten. Byborna styrs med järnhand av den härsklystne pastorn Simson, trots gästgiverskan Aurelia och handelsman Truls försök att ibland störa ordningen. Kristian försöker leva med förlusten och skulden, och livet på den lilla ön fortsätter. Tills nästa stora katastrof, som skakar den lilla byn i grunden. Arne Lundgren (1925-2011) är en svensk författare med flera strängar på sin lyra. I hans stora författargärning kan räknas romaner, lyrik och ungdomsböcker.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages336 Sider
Publish date16 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726210286