Listen to sample
Listen

Kystsanatoriet

Et barn bliver anbragt på et kystsanatorium. Hun ved ikke, hvorfor hun bliver efterladt af sine forældre, om hun nogensinde bliver hentet igen. Hun er uden varsel overladt til sig selv mellem lutter fremmede mennesker. Voksne, der låser hendes tøj og sovedyr inde. Børn, der tirrer og latterliggør hende. Lange dage uden kontakt. Uvished.



I "Kystsanatoriet" får vi barnets blik på verden. En verden præget af ensomhed og angst, men også det helt særlige mod, som kun børn har. Det er også en roman om, hvilken betydning det kan få, når forældres religiøse dogmer modsiges af deres handlinger.



"Kystsanatoriet" er baseret på Elisabeth Flensted-Jensens egne oplevelser som barn.

"Barndommen kogt ind til præcise sanseindtryk af varierende styrke. Det er, hvad Elisabeth Flensted-Jensen debuterer ganske selvsikkert med... Altid forfriskende med nye variationer over temaet." -Lise Garsdal, Politiken (4 hjerter)



"Barndommen kogt ind til præcise sanseindtryk af varierende styrke. Det er, hvad Elisabeth Flensted-Jensen debuterer ganske selvsikkert med... Altid forfriskende med nye variationer over temaet." -Lise Garsdal, Politiken (4 hjerter



"Ren, uforfalsket yndighed, så fin taktil tekstil-beskrivelse. Bedst er barnestemmen, når den blander det præcist sansende og det diffust angste." - Linea Maja Ernst, Information



"Smuk debutroman af dansk forfatter. Den består af korte prosastykker, der genererer forløbet i en præcis og sansemættet skildring af en piges opvækst midt i 1900-tallet i et religiøst miljø og på sanatorium. Jeg var meget grebet af bogen, læste den i ét hug. Romanens forløb skabes gennem korte, selvstændige prosastykker, sproget er smukt, gennemarbejdet, sansemættet og formidler fint oplevelsen af et pigeliv for 50-60 år siden. Selve læseoplevelsen kan sammenlignes med fx Ida Jessen og Iselin C. Hermann." - Lektør: Marianne Majgaard Jensen Elisabeth Flensted-Jensen (f. 1949) er en dansk forfatter. Hun har en i flere årtier forsket i og arbejdet for ligestilling blandt kvinder og mænd. Elisabeth Flensted-Jensen har blandt andet arbejdet som lektor ved Center for Kønsforskning ved Aarhus Universitet, rådgiver i køn og organisation i OECD og uddannelseschef i Unicef.
12,88  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date20 Jun 2014
Languagedan
ISBN audio9788711320457