About the author

Sven Hassel was the pen name of the Danish-born Børge Willy Redsted Pedersen (19 April 1917  – 21 September 2012) who wrote novels set during World War II. In Denmark he used the pen name Sven Hazel. Although he is arguably one of the most sold Danish authors, at most second to Hans Christian Andersen, Danish public libraries, as of 2012, did not stock his books.

Listen to sample
Listen

Komissaari

– Aina meille käy näin, valittaa Porta etupenkiltä. Jahtaavat meitä köyhiä rangaistusvankeja. Olemme niin hävyttömän terveitä ja reippaita ja kaikki vihollisen kuulat väistävät meidät, vaikka tiedämme, ettemme koskaan selviä hengissä tästä paskamaisesta sodasta tai saa hoitoa lasaretissa.



– Ja pienen maatilkun vuoksi me saamme vaarantaa henkemme joka päivä, lisää Pikkuveli.



Mutta eräänä päivänä ollessaan lomalla kauniin Weran luona Porta keksii, kuinka sodasta voisi sittenkin selvitä hengissä. Ehtymättömällä kekseliäisyydellään hän alkaa toteuttaa seinähullua suunnitelmaansa. Väärennettyjä päiväkäskyjä, venäläisiä univormuja... ja venäläisiksi naamioidut panssarivaunut veisivät joukkueen kauas venäläisten linjojen taakse. Siellä he tekisivät maailmansodan suurimman pankkiryöstön. Ja ryöstetyllä kullalla he ostaisivat itsensä vapaiksi sekä venäläisparatiisista että tuhatvuotisesta valtakunnasta, Porta hihittää luottavaisena. Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta, minkä seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Myöhemmin Hasselin tie vei vankileirille, missä hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen. Komissaari kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917−2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.
6,70  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date28 Jun 2019
Published bySAGA Egmont
Languagefin
ISBN audio9788711961872