About the author

Arnaldur Indriðason (pronounced [ˈartnaltʏr ˈɪntrɪðasɔn]; born 8 January 1961) is an Icelandic writer of crime fiction; most of his books feature the protagonist Detective Erlendur.

Listen to sample
Listen

Mørke strømme

Mørke strømme er syvende bind i serien fra sagaøen med kriminalinspektør Erlendur og hans team.

Et gådefuldt mord på en ung mand ingen rigtig kendte. En far, der kørte smilende i døden. En grusom forbrydelse fra fortiden. Indridason er tilbage med en ny Reykjavik-krimi.

Kommisær Erlendur holder orlov, så da en ung mand bliver fundet myrdet i en blodpøl i sin lejlighed i Reykjavik, må hans kvindelige kollega Elinborg tage over. Der er ingen tegn på indbrud, men til gengæld rummer lejligheden nogle få gådefulde spor; sagen fører Elinborg til den unge mands hjemstavn samt en lille og forblæst landsby, som i sin tid var vidne til en forbrydelse, der har efterladt beboerne tavse. Og alt imens Elinborg forsøger at få landbyboerne i tale og opklare det gådefulde mord, modtager hun den foruroligende melding, at kommisær Erlendur er sporløst forsvundet.
 

Pressen skriver:

»Her i ’Mørke strømme’ viser Indridason igen sin enestående form for realisme og særegne stil […] ’Mørke strømme’ kalder på snarlig forsættelse«

***** – Bo Tao Michaëlis, Politiken

»Man bliver holdt i spænding hele vejen […] Absolut en krimi, der er værd at læse.«
– Eva Højrup, Søndag

»Arnaldur Indridason fanger flot kontrasten mellem en isoleret ø og den store verden, der på én gang lokker og trænger sig på.«
**** – Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

6,04  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date27 Sep 2021
Published byGyldendal
Languagedan
ISBN audio9788702323542