Listen to sample
Listen

Den radioaktive mand

En østtysk spion er afsløret i Danmark. Efterretningsagenter går rutinemæssigt i gang med at lede efter flere brodne kar - og så viser det sig, at fortid og nutid er en eksplosiv blanding. Søren Jakobsens klassiske spionserie fra 80'erne foregår midt under den kolde krigs højdramatiske begivenheder. Hovedpersonerne er danske, og i centrum er den danske efterretningstjeneste. Serien om Den hemmelige afdeling består af "Den radioaktive mand", "Marmorduen" og "Dame er joker".





"...selv det blodigste underspilles i den lige-ud-ad-landevejen-stil, der især er kendt fra Per Wahlöö og Maj Sjöwalls kriminalserie med Martin Beck. Det er den samme blanding af grotesk intrige og hverdagsagtig trummerum, der her er overført til danske forhold og inspireret af den tid, da Søren Jakobsen afslørede det militære efterretningsvæsens ulovlige brug af spioner."

- Michael Blædel, Berlingske Tidende



"Det virkeligt spændende i bogen er hans minutiøse redegørelse for de manipulationer med den almindelige befolkning, som foretages helt op i centraladministrationen."

- Jannick Storm, Ekstra Bladet Søren Jakobsen (f. 1940) er en prisbelønnet dansk journalist og forfatter. Sammen med kollegaen Jakob Andersen vandt Søren Jakobsen Cavlingprisen i 1977 for en artikelserie om Forsvarets Efterretningstjenestes ulovlige brug af spionage. I 1981 modtog han Poe-prisen for sin krimi "Et brillant kup". Udover sine anmelderroste krimier har Søren Jakobsen blandt andet udgivet dokumentarbøgerne "Danske dynastier" (2007) og "LEGO-arven" (2008).
8,89  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date13 Apr 2018
Languagedan
ISBN audio9788711964996