Read sample
Read

Da vejret blev en nyhed

20 år med klimaforandringer

3. december 1999 bliver Danmark ramt af en kraftigere orkan end nogensinde før. I TV-Byen står meteorolog Jesper Theilgaard og skal formidle aftenens vejrudsigt, og i modsætning til nyhedscheferne bliver han hurtigt klar over, at der er tale om en farlig vejrsituation, der burde have været breaking news. 

December-orkanen var med til at ændre måden, medierne dækker vejret på, men for Jesper Theilgaard blev stormen først og fremmest et wakeupcall: Orkanen var næppe tilfældig. Der kunne trækkes tråde til den omdiskuterede globale opvarmning, og for den garvede DR-meteorolog bliver tanker nu omsat til reel bekymring: Er vejret ved at løbe løbsk grundet de menneskeskabte klimaforandringer? Herfra går det stærkt med oversvømmelser, tørke, drabelige orkaner, skovbrande og voldsomme skybrud – både ude i verden og hjemme i Danmark. 

I DA VEJRET BLEV EN NYHED ser Jesper Theilgaard tilbage på de sidste godt 20 års skelsættende vejrhændelser og debatterer klimaindsatsen i Danmark og på verdensplan. Bogen er en personlig beretning om et liv i videnskabens og formidlingens tjeneste, om store vejrmæssige forandringer – og om en kamp mod tiden.

16,10  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages430 Sider
Publish date05 Oct 2021
Published byGyldendal
Languagedan
ISBN epub9788702283105