Read sample
Read

Detta är inte England

Det förekommer många landmärken i historien om The Metropolitan Police i London. Kvällen och natten till den 6 oktober 1985 är ett sådant, som outplånligt etsat sig in i minnet på de polismän som var i tjänst vid tillfället och hos de miljoner laglydiga brittiska medborgare som lyssnade till nyheterna i radio och TV eller läste morgontidningarna följande dag.

Det var en kväll då en liten de! av London tycktes ha blivit vansinnig – en kväll då människor dödades, blev skjutna, lemlästade och misshandlade; byggnader och fordon plundrades och sattes i brand; eldvapen sågs, hördes och användes, jämte bensinbomber, vilket allt åstadkom ett sju timmars helvete vars like knappast setts tidigare på Londons gator.

Det var den natten som en 40-drig polisman - Keith Blakelock -blev mördad sedan många försök hade gjorts att halshugga honom och då en av kampen plågad och tröttkörd äldre polisman hördes säga:
– Detta är inte England. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages14 Sider
Publish date25 Feb 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726038453