About the author

Pelle Hvenegaard (born 29 August 1975 in Copenhagen, Denmark) is a Danish actor and writer, best known for his role in the award-winning film Pelle the Conqueror (1987).

He is named after the title character of Pelle from Danish author Martin Andersen Nexø's 1910 novel Pelle the Conqueror.

At age 11, director Bille August chose Hvenegaard to play the character he is named for, after the crew auditioned 3,000 children. August decided on Hvenegaard, who he said demonstrated concentration, patience and self-control.

Hvenegaard has since 2008 been the host of the Danish version of Taken Out.

Read sample
Read

Kære Zoe Ukhona

Da Pelle Hvenegaard en sommeraften på en blind date, der er tæt på at blive aflyst, møder Caroline, ved han det med det samme: Hun skal være mor til hans børn. Det første møde udvikler sig til en stormende forelskelse, hvor det hurtigt står klart, at de to gerne vil skabe en familie sammen. Og det er ikke fordi, de ikke prøver … KÆRE ZOE UKHONA er Pelle Hvenegaards ærlige, komiske, sørgelige og hjertevarme fortælling om de seks år i fertilitets- og adoptionshelvede, som Pelle og hans kone måtte igennem, før de kunne åbne døren til lejligheden på Christianshavn med lille Zoe Ukhona på armen. Det er en fortælling om partnerskab og om at tackle livet, når det ikke går den vej, man havde planlagt. Og så er det en fortælling om, hvor lykken og meningen med livet ligger, når man har oplevet og opnået det meste – og om den store glæde det er, når man endelig kan omfavne den ved at blive forælder. Pelle Hvenegaard blev verdensberømt som dreng i rollen som navnefællen Pelle Erobreren i Bille Augusts oscarvindende film. Han er uddannet journalist og har arbejdet i TV-branchen hele sit voksne liv. Er lige nu på barsel, som han dokumenterer på instagramsiden @pellehvenegaard, en side der har fået over 60.000 faste fans på bare ti måneder.
19,12  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages326 Sider
Publish date12 Apr 2018
Published byPeople's
Languagedan
ISBN epub9788772005942