Read sample
Read

Sherlock Holmes i Stockholm

I en undangömd samling brev och papper på Stockholms slott hittas ett tidigare okänt manuskript av dr. Watson. Det visar sig vara redogörelsen av en ömtålig kärleksaffär i vilken Oscar II – "kungen av Skandinavien" – begärt Sherlock Holmes hjälp. Manuskriptet är den sanna historien bakom Holmes berömda fall "En skandal i Böhmen", som nu för första gången publiceras.

"Vi känner igen scenen, men är inte riktigt vana vid dekoren, kostymerna och ljuden. Det är inte London med dess svepande dimmor och pulserande världsmetropolkuliss, utan ett vinterkallt Stockholm".

"Sven Sörmarks bok om Sherlock Holmes och dr. Watsons besök i Stockholm är något av det bästa och gentemot originalet mest trogna som av en svensk författare skrivits om Sherlock Homes." - Mattias Boström Sven Sörmark (1923 – 1987) var en svensk författare, chefredaktör och förlagsdirektör. Född i skånska Hörby och medlem av både svenska deckarakademin och skånska deckarsällskapet. Sörmark har skrivit ett 10-tal deckare och andra litterära verk under sin levnadstid.
1,67  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages36 Sider
Publish date08 Jul 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726181463