Read sample
Read

Støv og stjærner

"Han bevarede den ævne til at hylle sig ind, når livet gik ham imod. Han krøb sammen og gjorde sig hård, lukkede sanserne og lavede drivhus indenfor, hvor jeg-følelsen skød vildt op i den tropiske hede."

Ivar Holt er en æstetiker, der formår at flygte ind i sig selv, hver gang livet ikke går, som han vil. Han lever for sin poesi, men holder resten af verden på afstand. En fornægtelse af det sanselige, af erotik og andre mennesker, gør ham kold og usårlig, men får også livet til at miste sin værdi.

Knud Hjortøs bog er et spændende psykologisk portræt, der leder tankerne hen på J.K. Huysmans‘ skelsættende roman "Á rebours". Bogen er første del af en trilogi, der efterfølges af "To verdener" og "Hans Råskov". Den danske forfatter Knud Hjortø (1869-1931) blev født ind i en bondeslægt, men begyndte tidligt at dyrke sin interesse for kultur og litteratur. Han studerede filologi, boede et par år i Paris og blev senere lærer på seminariet i Vordingborg. Han debuterede som forfatter med bogen "Syner" i 1899, som fulgtes op af en lang række romaner og novellesamlinger. Selvom Knud Hjortø ikke opnåede stor berømmelse på sin egen tid, er hans bøger senere blev bredt anerkendt for deres udprægede originalitet og spændende menneskeskildringer.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages177 Sider
Publish date31 Oct 2018
Languagedan
ISBN epub9788726070576