Listen to sample
Listen

Fjärrstyrda bomber

Ett flertal bomber detoneras nästan samtidigt i olika delar av Danmark, med kraftig rökutveckling och brand som följd. Bomberna har placerats på behandlingshem, och i sjukhus. Polisen misstänker direkt att det är samma person som ligger bakom samtliga detonationer.

Inom kort levereras två brev till polisen, som sänts av en person som utger sig för att vara bombaren. Meddelandet är tydligt: om 16 miljoner kronor inte betalas till bombaren så kommer fler detonationer att ske. Samma dag inträffar en mindre explosion på ett sjukhus i danska Glostrup.

Detta är upptakten till ett av de mest spektakulära kriminalfallen i dansk historia, och en av de största utmaningarna någonsin för dansk polis. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
2,32  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date29 Oct 2020
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN audio9788726724028