Listen to sample
Listen

Tvist om hemman utlöste brodermord

Ekonomisk vinning har alltid varit ett motiv för brott mot liv. Även i detta fall motiverades dådet av strävan efter vinning, men också mycket annat kan förknippas med ärendet ...
För polisens del tog händelserna sin början torsdagsmorgonen den 15 oktober 1998 när Kuopiopolisens larmcentral fick en anmälan om att en 44-årig man från Kurolanlahti var försvunnen. Anmälare var den försvunne äldre brodern. Han berättade att brodern senast observerats den 12 oktober, alltså på måndagen i samma vecka.
Fredagen den 16 oktober 1998 inledde polisen omfattande efterspaningar i trakterna kring brödernas gård i Kurolanlahti by. Men det var redan för sent ... I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
1,67  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date20 Oct 2020
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN audio9788726708295