Read sample
Read

Triumfatorn

I ett synnerligen vackert uppfört lustslott i medeltida stil håller Satan hov. På Skallbo, som boningen kallas, hålls det baler på nätterna med upptåg och häxerier. På dagarna övar sig de gästande själarna i pilbågsskytte, målet är ögonen på dödskallar i olika stadier av förruttnelse.

Så en dag händer något som stör Satans harmoniska tillvaro på Skallbo. När han lyssnar på nyheterna på sin privata linje så hör han det, och kalla kårar går nerför hans rygg. Det kan inte vara sant! Illamåendet sätter in, och han blir tvungen att tillkalla sin hovläkare.

En rapport har kommit ut om att mängden kristna ökar, tillsammans med troende från andra religioner, och endast 8% av världens befolkning är hedningar. Nu finns det ingen tid för lustspel och baler längre. Satan beger sig ensam ut på en strapatsfylld resa för att omvända människor till sin sak, och finner sig själv snart i en värld som genomgår sitt första världskrig. Eva Årads (1894-1936) var en svensk författare som skapade flera hyllade verk.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages129 Sider
Publish date25 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726222852