Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Hjaltes kamp

Hjaltes Kamp er fortællingen om en vikingedreng, der ikke kan leve op til sin far jarl Trygves forventninger om mod og styrke. Han føler sig som en fiasko. Men han finder hjælp hos sin halvsøster, trælpigen Kuska, og sammen med hende og hendes tamme falk, har de mange spændende og farlige oplevelser.

Da venderne angriber deres havn, bliver Hjaltes ældre søster Sigrid røvet. Til gengæld lykkes det Hjalte og Kuska at fange venderdrengen Rurik. Jarlen beslutter at Rurik skal være gidsel og udveksles med Sigrid - og det er Hjalte, der bliver sat til at passe på ham. Det giver problemer.

Men da Hjalte møder Harald Blåtand og laver et kvad om kongens nye ringborg, der er ved at blive bygget i nærheden, får han en belønning, som giver ham selvtillid.

Charlotte Blay har fulgt arkæologernes udgravningen af Harald Blåtands nye ringborg ved Køge på nært hold, og det har givet hende inspiration til denne serie om vikingerne.

Historien oser af vikingetid. Og bagest i bogen er der opskrifter på vikingemad samt forklaring på nogle af de ting eller fænomener, der optræder i fortællingen. Runealfabetet er også med.
Bogen er illustreret af Per O. Jørgensen (illustrator af bl.a. Harry Potter-bøgerne).

Det skrev anmelderne:

"Bogen om Hjaltes Kamp er skøn, levende og medrivende for både børn og voksne. Den er fortalt med hjerte og byder på viden om nordisk mytologi og historie…"
– Skole&Liv

"Velfortalt og medrivende fortælling … Bogen anbefales til bredt indkøb på folkebiblioteket og hos PLC"
– Lektørudtalelse

"Hjaltes Kamp er en universel historie, og Charlotte Blay har altid et sikkert blik for sine hovedpersoners udvikling."
– Folkeskolen

11,67  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition1. ebogsudgave
Printed pages108 Sider
Publish date11 Jan 2019
Published byForlaget Blay
Languagedan
ISBN epub9788793574373
ISBN audio9788793574397