Listen to sample
Listen

Hemsjörånet

Två gamla hederliga män, som genom ett sparsamt och flitigt leverne lyckats samla ihop en förmögenhet, rånas och misshandlas nästan till döds en ödesdiger augustinatt 1948.
Rånarna -- tre till antalet -- påstår att en fjärde man spelar huvudrollen bakom ridån. Det är han som givit dem uppslaget till rånet och från en trygg och väl camouflerad position i bakgrunden lett deras steg fram till det grymma dådet.
Den utpekade nekar till allt som har med rånet att göra och behåller den attityden genom alla rättsinsatser till och med Högsta domstolen. Detta trots många besvärande omständigheter och en fällande dom i häradsrätten, vilken upphäves av överdomstolarna.
Vem har rätt, vem talar sanning och vem ljuger? I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
2,45  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date23 Apr 2021
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN audio9788726870794