Read sample
Read

Mette bor hos Morten og Erik

Mette på fem år bor hos sin far, Morten, og hendes fars samlever, Erik. Indimellem kommer Mettes mor på besøg. Sammen fejrer de fødselsdag, spiser morgenmad i sengen og læser godnathistorier ligesom i alle mulige andre familier.

"Mette bor hos Morten og Erik" er en højtlæsningsbog, der uhøjtideligt og hyggeligt beskriver hverdagslivet i en familie med to fædre og et barn. Bogen var den første børnebog i Danmark, der beskrev livet i en regnbuefamilie, og da den udkom første gang i 1981, var det med positive anmeldelser fra diverse danske aviser, der tog godt imod den banebrydende børnebog.

Bogen blev oversat og udgivet på engelsk med titlen "Jenny lives with Eric and Martin" i 1983, hvor den skabte stor debat og hvor den, efter en dramatisk retssag, blev forbudt ved lov at anvende som undervisning til engelske skolebørn.

Bogen er illustreret med fotografier taget af Andreas Hansen og en fire siders tegneserie af Paul Arne Kring Sørensen. Susanne Bösche (f. 1953) autodidakt forfatter, har skrevet lige siden, hun fandt ud af, at bogstaver kan danne ord, og ord kan danne historier. Parallelt med forfatterskabet har hun arbejdet som dukkefører med dybe rødder i Jytte Abildstrøms Teater, hvor hun i sin tid blev oplært. Hendes forfatterskab handler om at se hinandens forskelligheder som en ressource og ikke lade sig skræmme af det ukendte. Hendes første bogudgivelse ’Nede i Anitas kælder’ udkom i 1977 og er forgængeren til ’Er vi venner eller hvad’. Begge bøger har unge og seksualitet og ikke mindst venskaber som centrale temaer. I 1981 udgav hun billedbogen "Mette bor hos Morten og Erik", en dagligdags historie om Mette, der bor hos sin far og hans mandlige samlever. Bogen blev godt modtaget i Danmark, men vakte stor debat, da den 2 år senere udkom i Storbritannien, hvor den forårsagede et forbud mod at oplyse børn i skoler og daginstitutioner om homoseksualitet.
3,74  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages49 Sider
Publish date07 Jun 2022
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788728365168