Retlige rammer for fjernaflæste elmålere

Balancen mellem fællesskabet og individet

Retlige rammer for fjernaflæste elmålere er den første juridiske fremstilling af hjemmelsgrundlaget for fjernaflæste elmålere. Til grund for denne fremstilling ligger forfatterens ph.d.-afhandling, hvori forholdet mellem anvendelsen af fjernaflæste elmålere og retten til beskyttelse af privatliv og personoplysninger undersøges. Bogen behandler balancen mellem på den ene side energirettens værn om elforsyningen som en del af den kritiske infrastruktur, forsyningssikkerhed og som et middel til at nå klimamålene (fællesskabet) og på den anden side databeskyttelsesrettens og privatlivsrettens beskyttelse af privatlivets fred og personoplysninger (individet).
Fra et energiretligt udgangspunkt undersøges det, hvordan anvendelsen af fjernaflæste elmålere i dansk ret er hjemlet, og hvordan anvendelsen af fjernaflæste elmålere forenes med retten til respekt for privatliv og beskyttelse af personoplysninger, sådan som de er sikret i databeskyttelsesforordningen og EU’s charter om grundlæggende rettigheder.
Retlige rammer for fjernaflæste elmålere henvender sig til alle, som arbejder med juridiske forhold i energisektoren eller med den retlige ramme for intelligente målersystemer og smart home-produkter som led i den grønne omstilling.
Forfatteren er adjunkt ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet og har bl.a. beskæftiget sig med energiret, databeskyttelses- og privatlivsret samt offentlig ret.
50,32  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages373
Publish date16 Jun 2022
Published byDjøf Forlag
Languagedan
ISBN print9788757453652