Teater og publikum

I en tid med data, viden og publikumsudvikling

Uden PUBLIKUM, intet teater. Mødet mellem publikum og kunstnerne er hjertet i scenekunsten og har altid været det. Dog har vilkårene for scenekunstproduktion, kulturudbuddet og kulturforbrug ændret sig markant de seneste årtier, og det har skubbet til et behov for at fokusere på og vide mere om publikum. Hvem er de? Hvad kan de lide? Og hvorfor?   

 TEATER OG PUBLIKUM er den første danske forsknings- og praksisbog, der udelukkende fokuserer på relationerne mellem teatret og dets publikum. Bogen udfolder, dokumenterer, diskuterer og perspektiverer dette møde og det publikumsorienterede arbejde. De enkelte kapitler tager hver især udgangspunkt i forskellige tilgange, begreber, metoder og scenekunsteksempler.  

 Målgruppen for bogen er primært bachelor- og kandidatstuderende på videregående uddannelser, der beskæftiger sig med teater og formidling. Men bogen er også til ansatte på teatre eller i de frie scenekunstgrupper, der har en interesse for det publikumsorienterede arbejde, ligesom den vil være relevant for andre kulturinstitutioner med publikum, brugere, besøgende osv.  

 Bogen består af en kombination af forskningsbidrag og interviews med aktører på feltet. Forfatterne er centrale forskere, der forsker i teater, publikum og formidling, skribenter fra ISCENE, der dækker nyhederne på scenekunstområdet, samt Applaus, der arbejder med publikumsudvikling i det danske kulturliv.  
5,03  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages232
Publish date13 Jun 2022
Published bySamfundslitteratur
Languagedan
ISBN print9788759339435