Knægten fra Kangaamiut

Winther, en falleret revisor med røde tal på samtlige konti – såvel de økonomiske som de menneskelige – forsøger at komme til hægterne igen. Jobbet som vagtmand på campingpladsen kaster ikke noget særligt af sig, og Sommerland – en ældre, bindegal elitesoldat, som fungerer bedst på en blanding af lykkepiller og adrenalin – der ellers hjælper ham med jobbet, har sit at slås med efter at have laserudpeget et bombemål, som slet ikke brød sig om at blive peget på. Eneste virkelige lyspunkt i Winthers liv er Susanne, den lokale damebladsjournalist og indehaver af hundepensionen ude på øen i fjorden, men livet er heller ingen dans på roser for hende. Økonomien strammer, skriveblokeringerne står i kø, og oven i det dukker Inuk, en nevø til hendes eks, op efter at have nolet en iPad, som han nok burde have holdt snitterne fra.    
Velkommen tilbage herude vestpå – til døde svin i mosen, kødrand med bacon, polske narkogangstere, engelske lejesoldater, grønlandske shamaner, det danske hjemmeværn – og en efterårskølig campingkrimi.       

Uddrag af bogen 
Susanne afsluttede kampen! Hun plantede en hæl præcist på hans knæ, og han skreg højt og slækkede taget i mig så meget, at jeg kunne få en hånd op under hans hage. Jeg stemte imod med fødderne og stødte opad med hånden. Hans hoved blev tvunget bagover, og han tog et skridt tilbage – ud over kanten. Plasket, da han ramte vandoverfladen, var gigantisk. Øjeblikket efter dukkede han hostende og spyttende op igen og kæmpede sig tilbage til broen. Han rakte en arm i vejret og greb fat om en planke for at trække sig op. Jeg gik ned på knæ og ventede, til hans ansigt var kommet op i højde med broen. Så knaldede jeg en knytnæve ind i synet på ham og tværede hans næse ud.           

Om forfatteren 
Jens Jørgen Hansen, født 1961 nær Varde, cand.scient. fra Aarhus Universitet, underviser på Herning Gymnasium. Han har tidligere udgivet en lang række pseudohistoriske actionbøger, herunder serien Legionæren, men skriver nu hovedsageligt krimier. Knægten fra Kangaamiut er andet bind i krimiserien om Winther og Sommerland og har som forgængeren Køteren fra Kamtjatka solid rod i den jyske muld.
22,73  USD
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages222
Publish date20 Jun 2022
Languagedan
ISBN print9788775755004