Ledelse af det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø

  • Hvad gør jeg som leder, når medarbejdere har helt forskellige opfattelser af en intern konflikt? 
  • Hvad er min rolle som tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant, når kollegaer oplever mobning eller andre krænkende handlinger? 
  • Hvordan fastholder vi et sundt arbejdsmiljø i forandrings­perioder?
Der findes viden og metoder til at løfte arbejdsmiljøet – det er sjældent nemt, men altid spændende – og meget lykkes da også kun ved hjælp af lange seje træk, hvor engagerede ledere og medarbejdere finder veje til at forbedre det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø.

Men når 33.000 danskere er dagligt sygemeldte fra deres arbejde med stressrelaterede sygdomme, må vi gøre noget! Og bedre end de nuværende initiativer på arbejdspladserne.

Ledelse af det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø handler om udadvendt ledelse, der med denne bog for første gang beskrives på dansk. Den er skrevet til ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter, som hver dag engagerer sig i at forbedre arbejdsmiljøet for deres kollegaer. Dermed er bogen til alle dem, der er involveret i at skabe et sikkert, sundt (og måske også sjovt) arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Til forskel fra de mange lederuddannelser, som er optaget af lederens egen indre rejse, ses ledelse i bogen her som en udadrettet aktivitet. Opgaven består i at udsende et budskab og indgå i dialog, så alle medarbejdere forstår intentionen bag kommunikationen.

Liv Starheim er organisationspsykolog, specialist og ph.d. Hun er lektor og uddannelsesleder af Masteruddannelsen i Arbejdsmiljøledelse på Syddansk Universitet og rådgiver både private og offentlige institutioner om aspekter af det gode arbejdsmiljø.
27,17  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages183
Publish date03 Jun 2022
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772163598