Selvmordet på Banegårdspladsen

Demokratens liv og død

Den 17. august 1974 skete der et dødsfald på Banegårdsplads 20 i Aarhus. Tragisk nok var der tale om et selvmord. Den afdøde blev 91 år. Navnet var Demokraten.

Det gamle dagblad opgav livskampen, der i den sidste tid havde været hård og udmattende, så det var en stærkt svækket 91-årig, der gav op. På trods af dette, så kom selvmordet alligevel overraskende og uventet. Som ved de fleste selvmord så var der også her nogle omstændigheder, der blev den direkte årsag til beslutningen, herunder en dårlig økonomi.

Hermed var det slut for den avis, der i næsten hele sin levetid havde været en væsentlig aktør i arbejderklassens kamp for lighed og retfærdighed. Lukningen var samtidig et af de store nederlag i den århusianske arbejderbevægelses historie. Demokratens betydning for arbejderbevægelsen har været kolossal. Avisen var i en årrække provinsens største avis. Fra provinsens største avis til lukning. Det forekommer næsten uden for fatteevne. Hvordan kunne det gå så galt? Det forsøger bogen at give svaret på.

Freddie Kristiansen (født 1947) er journalist, uddannet ved Aktuelt, hvor han var ansat 1969-1989, og i flere perioder var tillidsmand. I perioden 1992-2017 var han sekretariatsleder i solidaritets- og bistandsorganisationen International Børnesolidaritet. Han har skrevet bogen Mordet på Kalvebod Brygge – den socialdemokratiske presses liv og død.
23,14  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages144
Publish date21 Nov 2022
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772166513