Den borgerlige orden

Om angrebet på det almindelige menneske

Ægteparret Selsing vil generobre den borgerlige orden. Den er gået tabt gennem ’hadets filosofi’, som har ødelagt kærligheden til de borgerlige dyder.

Eva og Rune Selsing skriver om angrebet på den borgerlige orden. Med kristendommens stille forsvinden har vi fået et nyt evangelium i form af selvrealisering, en søgen efter
vores egen særlige vej i livet og dyrkelsen af det unormale. Det almindelig borgerlige liv er dømt ude og latterliggjort.
Selsingerne bringer os gennem det 20. århundredes vigtigste filosoffer, der har født angrebet på den borgerlige orden. De kalder den ’hadets filosofi’. En rød tråd, der går fra Nietzsche og Heidegger, over Sartre, Beauvoir, Marcuse, Foucault og Butler og kulminerer i moderne identitetspolitik.
Fra kunsten og universiteterne har idéerne plantet sig i den enkelte, formet hans og hendes dybeste overbevisninger og ændret verdens gang. Revisoren, der skammer sig over sit småborgerliv og hellere vil høre rockmusik og bo på en husbåd for at understrege sin alternative unikhed. Den unge kvinde, der vælger en afvigende seksualitet i håbet om at finde sit autentiske selv i en subversiv livstil. Og alle dem derimellem, der er blevet fortalt, at vores arv er forkert og almindeligheden en form for undertrykkelse. Forvirring, angst og ulykkelige skæbner er konsekvenserne af hadets filosofis hærgen.
Vejen tilbage til den borgerlige orden går gennem en genetablering af det almindelige liv. Pligt, ansvar og taknemmelighed. En gensammensmeltning af sex og kærlighed. Troen på at noget er større end os selv. På skønhed og på verdens sjæl.

23,99  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages282
Publish date06 Sep 2022
Published byEksistensen
Languagedan
ISBN print9788741009148