Spanske tårer og italiensk elskov

En kvindelig tilskuer står og græder foran maleriet Guernica på et museum i Madrid, da hun studerer Picassos voldsomme billede. Kunstneren malede det som protest mod den spanske diktator Franco. En teatermand lægger mærke til hende. Han vil udnytte denne lidt sørgelige episode på sit teater. Han skaber en musical. Han samarbejder med en instruktør i London. Deres fælles plan er, at forestillingen først skal sættes op i Madrid og senere i London. Kvinden fra episoden på museet bliver inviteret til premieren. Et kærlighedsforhold opstår. Hun er kurator og kunstuddannet og får tilbudt at sætte kunstudstillinger op i Paris, Rom og København. Hun falder i poolen på sit hotel og er ved at drukne. En amerikaner redder hende. Udstillingen bliver en succes. Snart er hun i gang med den næste i Rom. Under sine opgaver møder hun forskellige mænd, både unge og lidt mere satte. Det sætter hendes hjerte i gang adskillige gange.         

Uddrag af bogen 
De hørte pludselig et skrig fra hallen. Amerikaneren var den første ved døren. Han kiggede, men kunne intet se. De to englændere var fulgt efter. De var alle klædt i badebukser. ”Der ligger en kvinde i vandet,” råbte den ene og pegede ned i det mørke hjørne ved metaltrappen. Det var vist kvinden fra morgenmaden, tænkte amerikaneren og sprang straks i vandet. Den ene af de to andre kravlede ned ad trappen. Snart havde de fået kvinden op på fast grund, og amerikaneren var ved at give hende kunstigt åndedræt, medens han trykkede på hendes bryst. Hun kom heldigvis hurtigt til sig selv igen og slog pludselig øjnene op. Amerikaneren fortsatte med at vende hende, så hun blev helt fri for vand i kroppen. Lisa vågnede op. En fremmed mand var ved at kysse hende.

Om forfatteren 
Jørgen Løvgret har rejst Jorden rundt flere gange. Han har besøgt og boet i mange lande. Han har altid haft en positiv og observerende opfattelse af sine medmennesker. Han har i sine romaner forsøgt at beskrive den kærlighed, der igen skal frem og plejes mellem mennesker, når de passerer de 50 år, og børnene er fløjet fra reden.
17,44  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages206
Publish date21 Oct 2022
Languagedan
ISBN print9788775757497