Letland

Historie og seværdigheder

Letland ligger midterst af de baltiske lande og hovedstaden Riga er den største by i de tre lande. Danmark engagerede sig i Letlands og Baltikums frigørelse ved at oprette et Dansk Kulturinstitut i Riga i 1990, men som nabo til Norden har der også været samkvem før. Oftest beskrives de baltiske lande samlet, men i denne bog tages Letland under lup. Vidste du f.eks. at Danmark har haft en lille del af Letland i 1500-tallet, som vi solgte til Polen ? At det vestlige Letland (Kurland) var en kolonimagt i 1600-tallet og lejede en ø i Norge ? At Store Nordiske krig begyndte i det nuværende Letland ? At en dansker var hofarkitekt i Kurland i 1700-tallet ? At Olof Palme tilbragte sin barndoms sommerferier i Letland på sin tyskbaltiske morfars gods ? Eller at Letlands Universitet er bygget på et fundament af bornholmsk granit ?  Alt dette og meget mere kan man læse om i bogen.
Bogen er dog ikke kun en historisk gennemgang, den er egentlig to i én, hvor anden del er en beskrivelse af seværdigheder og historien tilknyttet dem. Hovedstaden Riga er en af de byer i Europa, der har flest bygninger i jugendstil. Knap 90 sider i bogen er dedikeret til byen med omegn, derudover knap 50 sider om andre steder i Letland. Første del består af godt 160 sider om landets historie.
Bogens forord er skrevet af Rikke Helms, der var den første leder af Det Danske Kulturinstitut i Baltikum, placeret i Riga. Hun oplevede de store omvæltninger på første hånd i Riga fra 1990 til 2003. Det skriver hun medrivende om i forordet.
28,09  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages324
Publish date19 Dec 2022
Published byPanbaltica OÜ
Languagedan
ISBN print9788797096918