Seksualitet hos unge med funktionsnedsættelser

en fagbog til pædagogiske assistenter, pædagoger og lærere på specialområdet

Seksualitet hos unge med funktionsnedsættelser skal være med til at gøre seksualitet til en integreret del af pædagog- og lærereuddannelsen. Den giver de nødvendige redskaber for, at dette kan lade sig gøre, når den går både metodisk, teoretisk og handlingsorienteret til værks for at klæde pædagogisk personale på til mødet med de unge uden tabu og stigmatisering, når det handler om følsomme områder som kropsbevidsthed, grænsesætning og seksualoplæring.

Den er dermed med til at udfylde et tomrum i arbejdet med unge med funktionsnedsættelser. Her understreges det, at det er relevant både at fremme og styrke de unges seksuelle udvikling og identitetsdannelse, mens personalet også gives en konkret værktøjskasse at arbejde ud fra, både hvad angår emner som lovgivning, etik og kommunikation, seksualvejledning, selvværd, selvtillidstræning og meget mere.

Bogen henvender sig til pædagogiske assistenter, pædagoger og lærere på specialområdet, der arbejder med unge med funktionsnedsættelser, men den er lige så relevant for dem, der arbejder med voksne på samme område.

Line Willestrup Friederichsen er uddannet folkeskolelærer og cand.mag. i pædagogik og sundhedsfremme. Hun har tidligere undervist på pædagoguddannelsens social- og specialområde samt i faget ’Køn, Seksualitet og Mangfoldighed’. I dag underviser hun på den pædagogiske assistentuddannelse, Københavns Professionshøjskole.
31,88  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages176
Publish date19 Jan 2023
Published byFrydenlund
Languagedan
ISBN print9788772166650