Kompendium i Tings- og kreditorret

Kompendium i Tings- og kreditorret er udarbejdet med henblik på at skabe et overblik over pensum i faget Tings- og kreditorret, der udbydes på Københavns Universitet. Det er således målrettet studerende, der følger faget, men det kan anvendes af alle, der ønsker en pædagogisk introduktion til de væsentligste principper inden for tings- og kreditorret. 

 Indholdet er baseret på Peter Mortensens fremstilling af sikkerhed i fast ejendom, virksomhedspant, fordringspant, tinglysningssystemet og tingsretten samt Ulrik Rammeskow Bang-Pedersens fremstilling af kreditorretten. 

Følgende udgivelser er anvendt: 
  • Peter Mortensen: Virksomhedspant og fordringspant – sikringsakter og ekstinktion (2014)          
  • Peter Mortensen: Sikkerhed i fast ejendom (2014, 2. udg.)      
  • Peter Mortensen: Uddrag af Indledning til tingsretten (2019)        
  • Peter Mortensen: Digital tinglysning for studerende (2019, 2. udg.)
  • Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen: Kreditorerne (2019, 3. udg.)
 Kompendium i Tings- og kreditorret skal ikke ses som en erstatning for pensum i faget Tings- og kreditorret, men som et supplement til lærebøgerne og pensumartiklerne. Formålet er at hjælpe jurastuderende med at opnå en bedre forståelse af tings- og kreditorretten, bl.a. via en systematisering af lærebøgernes indhold og brug af simple figurer. 

 Kompendiet er direkte anvendeligt under eksamen og indeholder en række gode råd til eksamensforberedelse. Det erstatter desuden udgivelser, som baserede sig på fagets tidligere pensum. 
25,76  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages233
Publish date17 Jan 2023
Published byKompendieforlaget
Languagedan
ISBN print9788771731330