Fællessang og fællesskab - en antologi

Antologien Fællessang og fællesskab belyser fællessangens evne til at forme fællesskaber og kollektive identiteter og skabe samfundsmæssig forandring.

Bogens ti artikler afdækker hvornår, hvordan og hvorfor sang kan understøtte eksisterende fællesskaber og fungere som katalysator for nye. Artiklerne belyser, hvordan og i hvilke sammenhænge sang både før og nu har virket fællesskabsdannende, fremmet udviklingen af nye kollektive identiteter og dermed samfundsmæssig forandring.

Antologien peger på, at man i sangen både kan synge ”vi”-følelsen stærk og samtidig synge sin modstand mod f.eks. politisk undertrykkelse og mod fastlåste og ufleksible autoriteter ud. Samtidig er hensigten at anskueliggøre fællessangens og fællessangskulturens dynamiske og tilpasningsdygtige karakter – både hvad angår rammer, indhold og repertoire.

Ved at illustrere og konkretisere sangens betydning for fællesskab og kollektive identiteter håber Videncenter for sang med denne udgivelse at inspirere læserne til selv at udforske fællessangen og på egen krop opleve dens fællesskabende kraft.

Antologien er udgivet af Videncenter for sang med forord af redaktør Stine Isaksen.
33,41  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages229
Publish date28 Feb 2023
Languagedan
ISBN print9788799477210