Industri 4.0

Industri 4.0 – Nye industrihistorier fra fire byer i Danmark formidler væsentlig viden om den nyeste danske industri til historiefagene på gymnasialt niveau. Historiefagligt er perioderne industri 1.0, 2.0 og 3.0 i Danmark velbeskrevne, mens der er skrevet mindre om industri 4.0. Industri 4.0 skriver historien frem til i dag.  Udgivelsen er forskningsbaseret, idet dens indhold bygger på og inddrager resultater fra forskningsprojektetet ”Industrien i det 21. århundrede” med medvirken fra forskere fra Industrimuseet i Horsens, Odense Bys Museer og Center for Maritim- og Erhvervshistorie, Syddansk Universitet.Forfatteren har udviklet et konkret analyseværktøj, som kan bruges til at strukturere en analyse af en given bys industrielle udvikling ud fra en række fokuspunkter eller  såkaldte “blikretninger”:
  • Oppefra er det blik, som har fokus på byens fysiske fremtoning, geografiske placering, klima, institutioner, industrier og erhverv, uddannelser og demografi mm.
  • Indefra er det blik, der har fokus på borgernes fortælling om sig selv og deres by, dvs. byfortællingen fortalt indefra. 
  • Udefra er det blik, der har fokus på den måde, som mennesker, som ikke bor i byen, opfatter og taler om den, dvs. byidentiteten set udefra.
Især “blikretningerne” indefra og udefra griber ofte ind i og smitter af på hinanden. En beskrivelse af hvordan alle tre kategorier ændrer sig over tid hører også med til analysen.  

De fire casebyer er: Odense, Horsens, Esbjerg og Aalborg 

Industri 4.0 - Nye industrihistorier fra fire byer i Danmark indeholder arbejdsspørgsmål, analyseskemaer samt interviews med i alt otte forskere. Bogen henvender sig bredt til de gymnasiale uddannelser.
28,18  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages0
Publish date30 Mar 2023
Published bySystime
Languagedan
ISBN print9788761698476