Klima og katastrofer i Danmarks oldtid

Klima og katastrofer i Danmarks oldtid introducerer til vores nuværende viden om Danmarks klima i oldtiden.

Klimaet og miljøet har altid ændret sig på vores planet – i forskellige hastigheder, i forskellige retninger og i forskelligt omfang – og menneskerne har gennem tiden konstant skullet forholde sig til forandrede vilkår. 

Over de enorme tidsrum af oldtiden er også Danmarks tidligste indbyggere blevet udsat for både klimaændringer og ekstreme hændelser påvirket af dels lokale, dels globale naturkatastrofer som vulkanudbrud, tsunamier og jordskælv. 

Takket være en bred vifte af videnskabelige landvindinger hen over de sidste år ved vi nu meget mere om fortidens klima og miljø. Disse nye indblik har tydeliggjort, at klimaet og miljøet skal tages alvorligt som drivkræfter i samfundets udvikling – dengang og i dag.

Serien I Danmarks oldtid er en ny, temabaseret serie om Danmarks oldtid, der kronologisk skildrer udviklingen inden for enkelte, relevante og vedkommende temaer. Populærvidenskabelig formidling på højt niveau skrevet af de fremmeste forskere med et bredt sigte. Klima og katastrofer i Danmarks oldtid er andet bind i serien. 


Felix Riede (f. 1978) er uddannet inden for fagområdet geoarkæologi og har siden 2018 været ansat som professor ved Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier på Aarhus Universitet. Han har siden sin studietid været optaget af menneskets forhold til miljøet og naturen og af, hvordan forhistorie er skabt i samspil med samfunds- og miljømæssige kræfter. Parallelt med sin arkæologiske grundforskning er Felix Riede også dybt engageret i anvendt bæredygtighedsforskning.

26,16  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages142
Publish date12 May 2023
Published byTurbine
Languagedan
ISBN print9788740669947