Skammen, nuet & nærværet

Tankevækkende bog om skammen, som alle kender til, men de færreste vil vide af.

Skam er en medfødt grundfølelse, som særligt bliver udløst, når ens tilhørsforhold bliver truet, og man føler sig lukket ude af fællesskabet. Man har ikke nødvendigvis gjort noget, men når skammen rammer, gemmer vi os og føler os forkerte, skyldige og uønskede.

Skammen er social på godt og ondt. Den forbinder os til omverdenen, fordi den opstår i relationer til andre mennesker. Fællesskabet er vigtigt, og vi har ret til at høre til blandt menneskene og ikke leve i ensom fordømmelse.

I denne bog beskriver og undersøger Lars J. Sørensen, hvad skam er, hvordan den sanses og føles, hvordan den er et mellemmenneskeligt fænomen, hvordan skam, skyld og forkerthed er forbundet, og hvordan skammen kan afhjælpes.

Vigtige temaer bliver taget op: identitet, væren, krop, ære, magt, respektfuldhed, forbundethed, klimaskam mv.

Der er særligt fokus på, hvordan nærværet, nuet og tilstedeværelsen er vejen til at møde skammen og sig selv med værdighed og selvrespekt. En vej til at være fuldgyldigt til stede i verden som den, man er.

Bogen henvender sig til alle, der vil inspireres, finde dybde, viden og nye indsigter om skam, de psykologiske sammenhænge bag og de mellemmenneskelige perspektiver og forståelser, som skammen er rundet af.

LARS J. SØRENSEN er psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi og har 1979-2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland. Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og i privat praksis, og han har gennem mange år undervist på forskellige psykoterapiuddannelser. Han er forfatter til en række bøger om psykologiske emner, blandt andet Sjælens længsel (2016) og Selvglad (2018).
30,09  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages208
Publish date23 May 2023
Languagedan
ISBN print9788771588668