Hække og Stativer + Orpik + Dumpen

Topografi - billeder fra jordens overflade
Hække og Stativer - Orpik - Dumpen

Bøgerne er  de første i en serie, baseret på Finn Larsens langvarige fotografiske projekter. Bøgerne udgives under fællestitlen Topografi – som er betegnelsen for en detaljeret beskrivelse af et nærmere afgrænset geografisk område.
Topografi 1 HÆKKE OG STATIVER, er baseret på Finn Larsens første topografiske projekt, fotograferet i Randers i slutningen af 1980erne.
Topografi 2 ORPIK, der handler om Grønlands træer og 
Topografi 3, DUMPEN, der handler om affald,  er er begge del af Finn Larsens grønlandske projekt. Han kom første gang til Grønland i 1991 og har siden arbejdet i landet i sammenlagt mere end to år.

Finn Larsen har siden slutningen af 1980erne arbejdet med topografisk fotografi i projekter, der fokuserer på bestemte steder og følger dem over årtier. Ud over Randers og Grønland har han arbejdet med Tyrkiet gennem fire årtier og de sidste 20 år med Malmø, hvor han bor i dag.
Topografisk fotografi er en tradition, der interesserer sig for hverdagens upåfaldende landskaber, og hvordan de omformes i samspil mellem kultur og natur.

Finn Larsen interesserer sig i sine projekter for verden som andet og mere end en afspejling af fotografens indre. Det handler om den uendeligt varierede almindelighed, de virkelige historiers landskaber, som er resultat af handling og liv, der leves. Som helt almindelige boligkvarterer og bynatur i Randers. Eller træer og affald, der er markante elementer i Grønlands beboede områder, men som ikke er del af de gængse, romantiske Grønlandsbilleder.
90,58  EUR
Buy printed book
 
Edition0
Printed pages546
Publish date17 Jul 2023
Languagedan
ISBN print9788792700476