Read sample
Read

Vallankumouksen vyöryssä

"Suurlakko oli tullut kuin keväinen myrsky. Se rikkoi talven jäät. Se karisti viimeisen huurteen kuusien oksilta. Se kuivatti lätäköt ja loihti esiin lämpöisen iltasateen."

Vuodet ennen Venäjän vallankumousta ovat levottomia myös Suomessa. Nuori Elma seuraa tapahtumia, ja pian hän onkin poliittisissa toimissa mukana myös itse.

"Vallankumouksen vyöryssä" on Elvira Willman-Elorannan osittain omaelämäkerrallinen pienosromaani, joka julkaistiin Suomen sisällisodan aikana vuonna 1918. Elvira Willman-Eloranta (1875–1925) oli suomalainen näytelmäkirjailija. Hän työskenteli myös toimittajana. Hän oli yksi merkittävimpiä naispuolisia vaikuttajia varhaisessa työväenliikkeessä. Willman-Eloranta muutti Neuvostoliittoon vuonna 1918, kun punaiset hävisivät sisällissodan. Hänet teloitettiin Moskovassa vuonna 1925. Häntä syytettiin osallisuudesta "Kuusisen klubin murhiin". Kahdeksan Suomen kommunistisen puolueen jäsentä murhattiin Pietarissa vuonna 1920. Pääsyytteen sai Willman-Elonrannan mies Voitto, joka tuomittiin myös kuolemaan.
4,76  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages98 Sider
Publish date15 Jul 2019
Published bySAGA Egmont
Languagefin
ISBN epub9788726073386