Natural Artefacts

Nature, Repair, Responsability

Med bogen Natural Artefacts udfordrer Marion Waller den rigide opdeling af natur og kultur som findes inden for politik, teologi, arkitektur, kunst og lov. Grænserne mellem det menneskelige og det ikke-menneskelige er blevet hårdt bevogtet og defineret, og som konsekvens har vi i den vestlige kultur længe betragtet os selv som adskilte fra den sammenhæng, vi stammer fra.  

Men hvad nu hvis - som dette banebrydende værk foreslår – at naturen er lige så meget en håndværker som vi er, en kraft, der former verden efter sine behov og skaber af sine egne former for artefakter? Og hvad nu hvis vi og naturen allerede har arbejdet sammen, hånd i hånd, produktivt og positivt i årtusinder, skabt hybrid-naturartefakter, uden at anerkende eller beskrive dette samarbejde?

Med begrebet natural artefacts formulerer Waller en ny, rigere og mere engageret definition af de regler, der definerer vores forhold til det ikke-menneskelige. Særligt i situationer, hvor vi bliver kaldt til at genoprette naturlige miljøer. Denne bog skitserer en tilgang til sådanne regler, og giver os intellektuelle værktøjer der kan bane vejen for vores kollektive overlevelse og trivsel på jorden.
23,48  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages136
Publish date01 Jun 2023
Published byNybrogade Press
Languageeng
ISBN print9788797426227