Ord & matematik

viden, vejledning og inspiration

Denne bog er på én gang en vejledning og en grundbog i sproglige udfordringer i matematik, som med konkrete råd og eksempler dykker ned i emner som ordforråd og fagord, svært forståelige kontekster og grammatiske benspænd.

Vejledningen knytter sig til elevhæfterne:
- Ord & matematik - geometri
- Ord & matematik - sandsynlighed og statistik
- Ord & matematik - tal

Hvordan kan en tekstopgave om bjergvandring være en medvirkende årsag til, at børn oplever udfordringer i matematik? Hvor vigtigt kan sproget i matematikken være? Og hvordan kan du lære dine elever at navigere i de sproglige barrierer – og gøre matematiktimerne bedre for alle? Det kan du læse om i denne vejledning til Ord & matematik.

Ord & matematik er et lærebogsmateriale med et særligt sprogligt fokus. Det er målrettet elever på mellemtrinnet, som oplever, at sproglige udfordringer og udfordringer i matematik er tæt forbundne. Det kan være tilfældet for de fleste elever, men særligt for flersprogede elever og elever med andre sproglige vanskeligheder.

Som lærer spiller du en uvurderlig rolle, når det gælder dine elevers sproglige udvikling. I denne bog finder du derfor en udførlig vejledning til den konkrete brug af elevhæfterne, der hører til materialet, og til at håndtere sproglige udfordringer generelt i din matematikundervisning.

Med bogen får du:
- Viden om elevernes udfordringer med sproget i matematik
- Inspiration til at gøre din undervisning endnu mere tilgængelig fra et sprogligt perspektiv
- Vejledning til tre elevhæfter i form af en side for side-gennemgang af opgavernes mål, vigtige ord og stilladsering.

Der gives også et overblik over de forskellige kopiark, der hører til materialet. 
51,53  EUR
Buy printed book
 
Edition1
Printed pages164
Publish date12 Dec 2023
Languagedan
ISBN print9788771854435