Mikael Thejll - Rum finder sted

Monografien: ’Mikael Thejll – RUM FINDER STED’ giver et overblik over kunstneren Mikael Thejlls arbejder fra hans første udstilling i 1984 til i dag.

 

”Vi er rumligt forankrede væsener, hvor omgivelserne, kroppens erfaring og vores sociale og kulturelle forankring, samt stedet og tiden har betydning for vores tilstedeværelse.

Enhver indskriver sig selv i rummet på samme tid som man skaber dette rum, og det er i denne deltagelse at nysgerrigheden og fantasien aktiveres og rummet konstrueres. Rummet er aldrig umiddelbart givet, men finder sted.”                         Mikael Thejll

 

”Mikael Thejlls skulpturarbejder indeholder et basalt spørgsmål om hvad rum er, og hvordan rum kan blive til mellem materiale, sprog og eksistens. Værkerne er fra bunden af i direkte udveksling med funktionalitet, arkitektur, tid og publikum. Thejlls rumkonstruktioner er altid åbne. De er rammer - bærende strukturer - omkring en mulig social situation. De er en idé om ligeværdighed og en utopi om en mulig oversættelse til hverdagspraksis. Der er gennemgående åbne grænser mellem kunstrum og helt almindeligt rum i værkerne. De taler direkte til vores krop og vores erindringer om den verden, der omgiver os.”                        Kerstin Bergendal om udstillingen Øje-blikket (2022)

38,24  EUR
Buy printed book
 
Edition0
Printed pages256
Publish date29 Jan 2024
Languagedan
ISBN print9788792700490