Read sample
Read

Digitale sprogværktøjer

En hjælper i elevernes læreproces og sprogpraksis

Denne publikation er resultatet af projektet Digitale teknologier i fremmedsprogsundervisningen, hvor lærere og elever fra i alt otte gymnasieskoler har eksperimenteret med og undersøgt anvendelsen af digitale teknologier i sprogfagene i perioden 2021-2023. Samtlige projekter er støttet af NCFF.

Fire af skolerne har arbejdet inden for temaet Digitale værktøjer, mens de øvrige fire har arbejdet inden for temaet Verdensborger

Sproglærere i alle otte projekter har udviklet undervisningsforløb med inddragelse af digitale værktøjer for at undersøge, hvorvidt og hvordan digitale teknologier kan bidrage til elevernes interesse og motivation for fremmedsprog.

Dette perspektiv er omdrejningspunktet for denne publikation, som samler erfaringerne fra den halvdel af skolerne, der har haft fokus på temaet Digitale sprogværktøjer

Publikationen Verdensborger - Globalt udsyn og kulturel indsigt er også tilgængelig i vidensbanken

Publikationernes forfattere er begge eksperter i digitale værkøjer hos henholdsvis TEACH på Københavns Universitet og DPU på Aarhus Universitet og har været tilknyttet projekterne i hele processen. Opsamlingerne på erfaringerne fra de to temaer er skrevet for NCFF.

Edition1.
Printed pages37
Publish date21 Feb 2024
Published byMette på NCFF
Languagedan