Read sample
Read

Rymlingen på Brandskär

"Sent en kväll under andra världskriget knackade det på rutan till Lomans hus i fiskelägret, en kort, hård knackning. Kvällen var blåsig trots att man befann sig i maj. Det var som om vädret själv velat visa hur en mörkläggning ska ordnas. "Peter Loman", viskade en röst. "Peter Loman!" Kapprak i dubbelsängen inne i kammarn satt Natalia Loman yrvaken. Den arma kvinnan försökte intala sig om att hon hört fel. Fiskare Peter Loman, hennes man, var nämligen död sen över två år tillbaka".

Familjen Enokssons barn växer upp i fiskelägret under andra världskrigets hotfulla år. De rapporterar om hur familjen har det till sin far som ligger i beredskap i Norrland om händelserna i det lilla lägret.

När underliga saker börjar hända i det lilla fiskelägret börjar polisen och lokalbefolkningen genast undersöka vad det är som försiggår. Vem kan stå bakom dessa mystiska händelser, och är det ofarliga busstreck, eller kan det vara något farligare som är i görningen? Barnen i familjen Enoksson börjar undersöka mysterierna, men snart blir en av dem själva misstänkt för illdåden.

Arne Lundgren (1925-2011) är en svensk författare med flera strängar på sin lyra. I hans stora författargärning kan räknas romaner, lyrik och ungdomsböcker.
4,51  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages154 Sider
Publish date24 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726210361