About the author

Sven Hassel was the pen name of the Danish-born Børge Willy Redsted Pedersen (19 April 1917  – 21 September 2012) who wrote novels set during World War II. In Denmark he used the pen name Sven Hazel. Although he is arguably one of the most sold Danish authors, at most second to Hans Christian Andersen, Danish public libraries, as of 2012, did not stock his books.

Listen to sample
Listen

Rumputuli

Toinen maailmansota rangaistusjoukoissa.

Porta taistelee pystyäkseen pitämään raskaan panssarivaunun marssivien sotilaiden välissä. Hetken epähuomio, ja hän murskaisi koko rykmentin. Valtava tulipallo osuu vaunun edessä oleviin pensaisiin. Panssarisotilaat heittäytyvät maahan etsien suojaa. Kauhuissaan he makaavat auringossa ja odottavat kuolemaa. Valtava tuli lähenee... Stalinin orja, Heide mutisee kauhuissaan. Porta nopeuttaa moottoria. Panssarivaunu ajaa auringon ja veden läpi. He ovat lähellä Moskovaa vuonna 1941.

Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta ja sen seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Hasselin tie vei vankileirille, jossa hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen.

Rumputuli kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917−2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.
6,70  EUR
Audiobook
 
Edition
Printed pages
Publish date05 Sep 2018
Published bySAGA Egmont
Languagefin
ISBN audio9788711961926