Read sample
Read

Syndens lön är döden

Under 1860-talet var Christiania en livlig stad, där de bosatta levde under enkla förhållanden. På torget såldes en mängd olika varor, från försäljare som reste dit från bygderna runtom.



En sensommardag anmäls en försäljare försvunnen, vid namn Knut Nilsen Grötte. Hans kvarlevor återfanns efter en vecka, kraftigt uppsvullnade i den sommarvarma fjorden utanför Lindöya. Efter en obduktion kunde polisen konstatera att Grötte blivit brutalt mördad, därefter hade det gjorts försök att göra sig av med kroppen genom att sänka den i fjorden.



Polisen hittar snart två misstänkta för mordet. Men att få dem att erkänna sin roll i Gröttes död ska visa sig vara komplicerat. Med en blandning av list och intuition lyckas polismannen som förhörde dem locka fram sanningen om vad som egentligen hände med fiskförsäljaren Knut Nilsen Grötte den där varma augustidagen 1863. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages10 Sider
Publish date06 May 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788711979525