Read sample
Read

Passion

"Det är förbi. Hade jag inte vetat det förr så vet jag det i alla fall ikväll. Det blev således resultatet av detta oväntade möte. Om någon skulle ha sagt mig att vi en gång skulle passera förbi varandra med den förbindligt kyliga hälsning man ägnar en människa för vilken man råkat bli presenterad."

Äktenskapet är över, och den nyblivne före detta maken kastas mellan känslospektrumets alla kanter. Misslyckandet av att ha en skilsmässa bakom sig, blandas med lyckan av att vara fri. Samtidigt är han förundrad över hur det han tidigare kallat passion kan försvinna så fort.

Sanningen är att denna man, som levt i 36 år och arbetat som notarie i statens tjänst under nästan halva sin livstid, inte vet mycket om passion. Kärleksguden Eros har alltid varit en dunkel avlägsen gestalt i hans liv. Men så råkar han finna sig på en kabaretföreställning en dag, och bland de virvlande sjalarna och dansarnas graciösa rörelser finner han något han inte ens vetat att han sökt efter.

"Passion" är delvis självbiografisk och baseras på författaren Artur Möllers egna liv och äktenskap under första halvan av 1900-talet. Artur Möller (1883-1940) var en svensk författare. Möller skrev allt från kåserier till romaner, och han blev speciellt hyllad för sin själfulla lyrik. Hans verk skildrar med unik träffsäkerhet den borgerliga miljö som han själv levde i.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages212 Sider
Publish date16 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726192537