Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Lyksalighedens ø

To store børn, en fætter og kusine, er på sommerferie hos deres bedstefar. Men da bedstefaren rammes af et slagtilfælde er de to overladt til sig selv på det lille næs "Lyksalighedens ø", hvor bedstefaren bor. Sammen opfinder de en hel verden af fantasivæsner på næsset, indtil de en skæbnesvanger dag opdager et ungt elskende par. De to børn, der står på randen af puberteten, bliver stærkt nysgerrige af synet. Dér står de og ser på den fremtid, der venter lige rundt om hjørnet. På de voksenkroppe, de selv er ved at udvikle. Men de opdager også nogle af de tragedier, som voksenlivet kan bringe med sig, da det elskende unge pars forhold får en sørgelig slutning.

"Lyksalighedens ø" er en roman om den helt særlige periode i menneskers liv, hvor man langsomt og næsten uden at opdage det sætter sejl fra barndommens magiske ø og over mod voksenlivets voldsomme landskaber.

Poul Ørum modtog den prestigefulde Kritikerprisen for "Lyksalighedens ø" i 1958. Romanen blev hans gennembrudsroman og blev rost af anmelderne over hele landet.

"Den fødte fortæller." Emil Frederiksen, Berlingske Tidende

"Man tror forfatteren på et hvert af hans ord.", Carl Johan Elmquist, Politiken

"Nexøs og Pontoppidans stol er ledig. Poul Ørum kan tage pladsen." Einar Poulsen, Den Radikale Provinspresse.

"Han har længe været lovende. Nu er han gået i opfyldelse." Hakon Stangerup, Dagens Nyheder Poul Ørum (1919 - 1997) var en af det 20. århundredes mest kendte og elskede forfattere i Danmark. Han debuterede i 1953, men slog især sit navn fast i 1958 med romanen "Lyksalighedens ø". Senere blev han kendt for krimierne med kriminalassistent Jonas Mørck i centrum. Poul Ørums forfatterskab var ofte optaget af samfundets yderområder, uretfærdigheder og de svage skikkelsers skæbner.
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages159 Sider
Publish date11 Jun 2019
Published bySAGA Egmont
Languagedan
ISBN epub9788711589670
ISBN audio9788726069907