Read sample
Read

Våld mot polismän

"Efter ett kort stycke, vände sig Ursut om och avlossade flera skott med en pistol mot polismannen. Wahlberg och Kastebring träffades av skotten och föll ihop på gatan. Ursut avlossade sedan ytterligare ett skott mot Wahlberg när denne låg skadad på marken. Ursut sprang sedan över Mariatorget och försvann ut mot Homsgatan. Han greps senare efter omfattande polispådrag."

Att i sitt arbete ha med människor att göra resulterar inte sällan i konflikter av olika slag. För polisen som ska skydda, hjälpa och ställa tillrätta i samhället, är konflikter och konfrontationer vardagsmat. Ingen annan arbetsgrupp får vara med om så mycket våld i sitt arbete som just poliser. Många poliser har skadats och dödats i sitt arbete genom åren.

Statistiken visar att brottsligheten i Sverige sedan 1800-talet har varit på nedåtgående. Våldet mot polismän är dock ofta på uppgång. Här ges en genomgång av polisvåldets historia, och en kontext till polisens utsatthet. Ett flertal uppseendeväckande fall tas upp från polisväsendets historia och dess nutid. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages14 Sider
Publish date18 Feb 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726038279