Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Navarhaugmordet

"Skärtorsdagen 17 april 1930 fick distriktsläkaren besök av Halvar Runarvik, som kom körande med en dyblöt och frustande häst. Han bad läkaren omgående följa med till Navarhaug, där Steinar Stormyr anträffats nedstucken med en kniv."

När läkaren kom fram fanns det inte mycket att göra för Stormyr, som genomdränkt av blod avled snart därefter. Läkaren återvände hem, och rapporterade ärendet till den lokala polisen, som tog över undersökningsarbetet.

Steinar Stormyr var en stor karl, och att hamna i bråk med honom var ingenting som gjordes lättvindigt. Obducenten kunde konstatera att det knivhugg han fått hade utdelats med stor kraft, sannolikt var gärningsmannen även han en stark man. Snart hittar polisen en misstänkt, men utredningen kantas av svårigheter och mordet blir inte lika lätt att lösa som polisen först trott. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
0,90  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages8 Sider
Publish date10 Jun 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726000047
ISBN audio9788726697063