Read sample
Read

Väktare rånade sig själva på miljonbelopp

Söndagen den 9 maj 2004 klockan 10.24 stängde Mehmet av motorn på värdetransportbilen. 27 minuter senare hade bilen tömts på 9,6 miljoner kronor och tre personer hade lämnat Norums torg i en stulen bil. Var detta ännu ett värdetransportrån som skulle förbli ouppklarat?

En mängd detaljer i de två väktarnas utsagor i kombination med faktiska omständigheter ifrågasattes av en grupp på spaningsroteln vid länskriminalpolisen i Göteborg och snart riktades misstankarna mot de båda väktarna.

Efter en omfattande polisutredning visade sig misstankarna korrekta och i april 2005 fastställde hovrätten domarna mot de båda värdetransportörerna. Påföljden blev fem års fängelse för grov stöld. Deras tre medgärningsmän är fortfarande på fri fot. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages14 Sider
Publish date18 Feb 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726019483