Read sample
Read
Listen to sample
Listen

Svartsjuka utlöste mord

Redan vid 20 års ålder hade Tommy dömts sju gånger för olika våldsbrott. Han kom från en trasig familj och hade som ung haft det svårt, och i tonåren hade han börjat missbruka olika droger. 1986 döms han en åttonde gång, för mord. Han får ett mångårigt fängelsestraff, som ska avtjänas på ett ökänt norskt fängelse.



Tommy hade svårt att anpassa sig till livet i fängelset, men kort efter hans ankomst påbörjades ett projekt vars syfte var att lära fångarna att fungera i samhället genom att genomföra enkla vardagsuppgifter. En av de anställda i projektet var Lise Marie Falstad, som var student vid Fängelseskolan.



Det dröjde inte länge innan Tommy förälskat sig i den unga kvinnan, som gjorde det tydligt att hon inte på något sätt besvarade hans känslor. Här berättar norsk polis om hur Tommys känslor skulle leda till ett uppseendeväckande grymt mord. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
8,89  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages12 Sider
Publish date05 Apr 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726018158
ISBN audio9788726269413