Read sample
Read

Äktenskapssvindlaren Auervaara

"En ensam, 35 år gammal karaktärsfast bildad tjänsteman med ordnade ekonomiska förhållanden önskar stifta bekantskap, för äktenskap, med en snäll och förstående 25-35 år gammal kvinna som verkligen är intresserad av ett eget vackert hem. Ömsesidig diskretion, ärade svar, inte utan namn, ombeds skickas till denna tidnings kontor."

Gunhild svarade på kontaktannonsen som hade funnits i tidningen 5 mars 1939. Mannen bakom annonsen verkade perfekt för henne, och när de träffades blev hon förälskad direkt. Efter att ha träffat några gånger bad den charmiga mannen om 8000 mark, att investera i ett gemensamt hem till dem. Gunhild gick med på det, och började se fram emot att gifta sig.

Vad hon insåg allt för sent var att hon var en i en lång rad av kvinnor som denna mystiska man lurat på samma sätt, och snart blandas polisen in för att se till att han inte lyckas lura fler kvinnor. Men bedragaren är svår att få tag på, och polisen tvingas bli kreativa för att kunna stoppa hans framfart. Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
0,90  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages12 Sider
Publish date16 Sep 2019
Published bySAGA Egmont
Languageswe
ISBN epub9788726145854