Read sample
Read

Rejsen til Zion

Et vogntog med 550 emigranter, der i 1854 krydsede Amerikas prærie og bjerge. Langt de fleste af de 550 var fra Danmark. Overvejende småkårsfolk fra de danske udkanter, som søgte lykken i Amerika. Derhjemme var de blevet vundet for den mormonske tro, og nu ønskede de at leve deres tilværelse i Zion – mormonernes hellige land i det nuværende Utah.
Vi følger Ane-Marie og Niels Pedersen, fra de forlader deres hjem ved Mariager Fjord, til de slår sig ned i Spanish Fork, Utah. Vi oplever deres trængsler på rejsen over prærien, hører om deres møde med indianere og er tæt på, når vogntogets uundgåelige følgesvend, koleraen, tynder ud blandt emigranterne.
Centralt i bogens handling er de specielle konflikter, der opstår, når rettroende mormoner vil realisere "Guds lov" om flerkoneri.

Romanens Ane-Marie Pedersen skriver dagbog. En del af dagbogsnotaterne er hentet fra virkelige dagbøger, skrevet af kvinder på rejse gennem USA’s ødemarker i midten af 1800-tallet. Det er således en stærkt dokumentarisk roman, Ebbe Larsen har skrevet. Bogens illustrationer skyldes William Henry Jackson, der selv gjorde rejsen midt 1800-tallet. Ebbe Larsen har tidligere skrevet et par dokumentariske romaner "Anders Andersens bedste håb", 2005 samt den ligeledes dokumentarisk baserede "Den vestindiske arv", 2011.rnEbbe Larsen bor i Odense. Han var tidligere producent og instruktør af historiskdokumentariske film. Han beklædte desuden stillingen som den første direktør for TV2 Fynrn
6,31  EUR
Buy Epub (e-book)
Incl. streaming access
Edition
Printed pages183 Sider
Publish date26 Sep 2019
Languagedan
ISBN epub9788726316612